Wij geloven, dat deze bijzonder mooie wijnreis die wij voor u organiseren anders mag zijn, een mix van onvergetelijke momenten, culinaire gerechten en kwaliteit wijnen, waarbij uw welzijn en persoonlijke aandacht onze hoogste prioriteit heeft.

Exclusiviteit in een onbezorgde ambiance van ontspanning en vreugde, is een aspect waarop u mag rekenen gedurende deze 1-daagse busreis.

Boek nu deze exclusieve 1 daagse busreis voor wijnliefhebbers in de mooie tijd van de wijnoogst van 18 augustus t/m 21 oktober 2018

€ 156,- p.p. incl. BTW

(alleen zaterdag en zondag)

De reis begint om 07.00 uur in onze luxe V.I.P.-bus voor een exclusieve kleine groep van max. 19 personen, die u naar het Ahrtal brengt, een van de mooiste wijngebieden van Duitsland.

In Europa’s oudste “Winzergenossenschaften” wordt u persoonlijk ontvangen, waar u een uitgebreid ontbijtbuffet wordt aangeboden in een van de sfeervolle onderaardse gewelfruimtes.

Na een korte film over het proces “van druif tot wijn” nemen we u mee voor een rondgang. Zo krijgt uw meer persoonlijke informatie over het verwerkingsproces,

 

  • hoe de Winzergenossenschaft die oogst beoordeelt in kwaliteit en prijs
  • de botteling,
  • het rijpingsproces in de grote houten wijnvaten in de onderaardse kelders.

 

Aansluitend volgt een sportieve wandeling van ca. 2 uur door de prachtige natuur van de wijnbergen.

Tijdens deze wandeling wordt u begeleidt door een “Winzer” (wijnboer), waarbij u het intensieve beleven van de passie voor wijn zult ervaren.

Tijdens de wandeltocht zullen we 3 verschillende locaties aandoen, waar u culinair kunt genieten van de diverse premium wijnen, die u aangeboden worden, deze zijn;

 

  • Ahr – Riesling “S” trocken
  • Ahr – Blanc de Noir Spätburgunder trocken
  • Ahr – Edition Ponsart Spätburgunder trocken

 

Na afloop van deze inspirerende tocht nemen wij u mee voor een heerlijk 2-gangen menu in een nostalgisch, authentiek restaurant, die de landelijke wijnatmosfeer uitademt.

Na het diner vervolgen we onze reis met een wandeling van ca. 20 minuten in een prachtige omgeving, om vervolgens het laatste “high light” te ervaren. We worden ontvangen in “Der Weingarten”, een traditionele “Ausschank” (taveerne), die u een adembenemend panorama over de wijnbergen biedt.

Hier kunt u, in alle rust, genietend van een goed glas Ahrwijn, alle indrukken van de dag nog een laten bezinken met een gezellig samenzijn. De eigenaresse van de Weingarten is wijnprinzes en zij zal al uw vragen betreffende wijnen kunnen beantwoorden en u persoonlijk adviseren. Desgewenst kunt u hier een goede fles wijn kopen die bij u past.

 

We zullen om ca. 18.30 uur de terugreis starten en verwachten dan om ca. 21.00 uur terug te zijn in Eindhoven.

 

Wij adviseren u stevige wandelschoen en gepaste wandelkleding voor deze dag.

Ik ben Marijke en gedurende deze dag zal ik u begeleiden en als tolk terzijde staan, zodat alles voor u begrijpelijk is. Uw welzijn is voor mij de hoogste prioriteit.